Peter Van de Veire melancholisch over zijn hobby: "Behoorlijk fanatiek en soms zelfs obsessief mee bezig"

door: WVDS
peter van de veire
Afbeelding bron: Eigen berichtgeving/VRT NWS

In de jaren '80 werden jaarlijks een miljard Artis-punten gedrukt. Ook presentator Peter Van de Veire ging mee in die verzamelrage van destijds, vertelt hij bij Radio 1. 

 

Radio- en televisiepresentator Peter Van de Veire wordt een beetje melancholisch wanneer hij terugdenkt aan de tijd waarin hij zo intens verzamelde. “Mijn verzameldrang was behoorlijk fanatiek en soms zelfs obsessief”, geeft hij toe.

Zijn moeder was de aanzet voor zijn verzameling ergens in de jaren ‘70-’80. “Het was wel een werk daar zouden we nu niet meer aan beginnen denk ik."

"Je moest de producten kopen, de punten uitknippen en sparen in speciale zakjes, naar de winkel fietsen en de punten inruilen voor prentjes en die in een boek kleven. Maar het had wel iets.”

De boeken waren meestal educatieve boeken over bijvoorbeeld de geschiedenis doorheen de verschillende eeuwen. “Ik las die boeken wel degelijk. Ik herinner mij nog ‘'s Lands glorie’, daardoor kreeg je heel veel informatie mee."

"En alleen al door te kijken naar die prenten kon je in de geschiedenis kruipen. Ik heb daar heel veel naar gekeken", besluit Peter Van de Veire.