RTL schort uitzendingen 'The Voice of Holland' op na beschuldigingen seksueel misbruik

door: COS
The Voice of Holland
Afbeelding bron: Instagram @thevoiceofholland

RTL en ITV hebben besloten om de uitzendingen van 'The Voice of Holland' voorlopig te staken. De beslissing komt er na beschuldigingen van seksueel misbruik.

"Op woensdag 12 januari heeft de redactie van het BNNVARA-programma 'BOOS' een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom 'The Voice of Holland'", citeert Yvonne Coldeweijer het statement van de zender.

"De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL." In samenspraak met producent ITV werd besloten dat de uitzendingen voorlopig opgeschort worden. 

Yvonne heeft bevestigd gekregen dat het gaat om seksueel misbruik betreffende Ali B, al jaren een van de coaches bij het programma. "De spion heeft de aflevering gezien en verklaart dat we in shock gaan zijn over wat we te zien gaan krijgen. Er is geen weg meer terug voor Ali B", aldus Yvonne.

Tim Hofman, presentator van het programma 'BOOS' reageert op Twitter. "We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt, aankomende donderdag zenden we onze aflevering over 'The Voice of Holland' uit", aldus Tim.

Yvonne over 'The Voice of Holland'
Afbeelding bron: Instagram @lifeofyvonne
Yvonne over 'The Voice of Holland'
Afbeelding bron: Instagram @lifeofyvonne
Tags The Voice