Schokkende getuigenis van Liesa Naert over Bart De Pauw: ‘Drong binnen in haar kot en begon op deur te kloppen’

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Eén van de vrouwen die Bart De Pauw beschuldigt van belaging en elektronische overlast is Liesa Naert. Zij vertelt op de eerste dag van het proces hoe hij haar terroriseerde.

De eerste keer dat Liesa Naert te maken kreeg met grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw, was tijdens opnames van ‘Willy’s en Marjetten’, bericht Het Laatste Nieuws. Ze moest een scène opnemen waarin ze hem kuste. Die bleek achteraf overbodig te zijn, want die scène werd nooit uitgezonden.

Maar het toppunt, volgens haar advocaat, was toen Bart in 2007 aandrong om haar te bezoeken op haar kot. Ze stuurde duidelijk dat ze dat niet wilde, maar toch ging hij bij haar aanbellen.

Hij slaagde erin om binnen te dringen en begon vervolgens op de binnendeur van haar kot te kloppen. “Kan u zich inbeelden hoe zij zich voelde?”, vraagt haar advocate An-Sofie Raes. “Ze was doodsbang en riep dat ook.”

Bart De Pauw maakte zich pas uit de voeten toen een andere kotbewoner te hulp schoot. Ze waarschuwde hem dat ze de politie zou bellen als hij niet zou vertrekken.