Zaak-Bart De Pauw: Deze vier bekende actrices beschuldigen hem

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Volgende week start het proces tegen tv-maker Bart De Pauw, die door negen vrouwen beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag.

De vrouwen in kwestie hebben in het verleden met De Pauw samengewerkt. Zo waren enkele vrouwen aan de slag als programmamaker en/of stagiaire bij Koeken Troef, het productiehuis van De Pauw, of als kleedster bij programma's als 'Twee tot de Zesde Macht' en 'Het Geslacht De Pauw'.

Er bevinden zich ook vier bekende Vlaamse actrices onder de vrouwen die De Pauw beschuldigen: Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Ella-June Henrard en Lize Feryn, zo melden de Mediahuis- en DPG-kranten.

Op donderdag 14 januari gaat het proces van start met een inleidingszitting. Inhoudelijk zal de zaak dan nog niet behandeld worden. "Er zal enkel een agenda worden bepaald voor de verdere afhandeling ervan. Mogelijke verzoeken tot bijkomend onderzoek kunnen eveneens worden besproken, maar vermoedelijk zullen er voornamelijk conclusietermijnen worden bepaald en zal er een datum worden geprikt waarop de zaak later dit jaar ten gronde zal worden behandeld", klinkt het bij de woordvoerster van de Antwerpse rechtbank van eerste aanleg, afdeling Mechelen.