Stoffel Vandoorne legt uit waar het verkeerd liep bij McLaren

door: CDC
Stoffel Vandoorne
Afbeelding bron: Photonews

Stoffel Vandoorne rijdt al enkele jaren niet meer in de Formule 1. Aan La Dernière Heure legt hij uit hoe dat komt

Vandoorne stond altijd al gekend al een groot talent. Hij was eerder kampioen in de Formule Renault en in de GP2. De verwachtingen in de F1 waren dus hooggespannen, maar hij kon er nooit echt indruk maken. Nu erkent hij dat hij er waarschijnlijk nooit meer zal racen.

Stoffel kwam bij McLaren terecht dat in een crisisperiode zat. De relatie met motorenleverancier Honda was helemaal verzuurd. Ook aan teamgenoot Fernando Alonso had hij een taaie klant, want die zette hem helemaal in de schaduw met veel betere resultaten. Maar het echte probleem lag volgens Vandoorne elders.

“Jullie hebben niet alles gezien. Wat er achter de schermen gebeurd is, de hele politiek,” aldus Vandoorne. “Ik kan niet alles vertellen maar je kan er je vast wel iets bij voorstellen. Ik heb geen spijt, ik heb mijn job zo goed gedaan als ik kon.”

Vandoorne vertelt er dat hij geen vertrouwen kreeg en als gevolg daarvan minder goed kon racen. Er werd zelfs achter zijn rug onderhandeld. Toch zijn niet alle bruggen opgeblazen. Zo test hij momenteel bij het team voor een IndyCar.