Formule 1 wil Amerika veroveren en voert een zeer speciale campagne

door: CDC
f1 nba
Afbeelding bron: Photonews

De Formule 1 probeert al een tijdje vaste voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Dit weekend is er de Grote Prijs van Austin, in Texas en de Formule 1 voert een opvallende campagne om in de kijker te lopen.

De F1 slaat de handen in elkaar met de de Amerikaanse basketbalcompetitie, de NBA. De koningsklasse van de autosport wil door dit samenbrengen van fans van beide sporten aan populariteit winnen. De NBA viert dit seizoen haar 75e verjaardag. Daarom zullen de auto's met de kleuren en logo's van de NBA uitgedost worden.

Er komen ook wat extra activiteiten. Vandaag zullen de coureurs meedoen aan een speciale basketbalwedstrijd, waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel. Ze zullen vrijeworpen moeten nemen, onder de begeleiding van enkele NBA-legendes.

De F1 is al langer bezig om haar imago meer en meer te commercialiseren. Ze zet hierbij recent sterk in op haar beeldvorming. Zo was is er de Netflix-reeks drive to survive en is het nieuwsaanbod op de website zelf zeer uitgebreid. Het bereik op sociale media hinkt echter nog wat achterop in vergelijking met bijvoorbeeld de NBA. 

Tags f1