Bedenker van ‘Familie’ klapt uit de biecht: “Toen is Jacky Lafon in onvrede vertrokken”

door: WVDS
Afbeelding bron: Medialaan

De man die dertig jaar geleden ‘Familie’ bedacht klapt uit de biecht over enkele personages. Zo heeft Herman Verbaet (81) het ook over de samenwerking met actrice Jacky Lafon die lange tijd Zatte Rita speelde in de reeks.

Herman Verbaet geeft toe dat er soms hevige discussies waren met de acteurs. Hij herinnert zich nog dat er af en toe meningsverschillen kwamen nadat een acteur of actrice een vast contract had getekend bij de serie. 

“Ik herinner me dat Jacky Lafon naast haar rol ook wou blijven optreden. Dat gaf conflicten. Je hoofdberoep komt op de eerste plaats. Ze is eens in onvrede vertrokken, maar al gauw stond ze er terug”, vertelt hij aan Gazet Van Antwerpen.

De voormalig tv-producent vertelt ook dat het waar is dat hij Jacky Lafon een keer verboden heeft een opdracht uit te voeren waarbij ze 5.000 euro kon verdienden als ze een uur als Zatte Rita zou optreden.

“Ze was geen eigenaar van het personage dat ze speelde. Dat was iets van Studio's Amusement. Uiteindelijk is Jacky als zichzelf gegaan. Maar onze band is altijd amicaal gebleven.”

Download nu de gratis app van Redactie24