Flinke waarschuwing voor wie naar zee gaat met dit warme weer: “Wees er daarom heel voorzichtig”

door: PMN
Knokke Heist kust
Afbeelding bron: MRO

We staan allicht aan het begin van de eerste hittegolf van dit jaar. Met temperaturen in de buurt van 30 graden wordt verwacht dat heel wat mensen naar zee trekken voor verkoeling.

Er wordt dan ook heel veel volk verwacht aan de kust. Er wordt aangeraden om heel voorzichtig te zijn wie nu naar zee gaat.

De kustreddingsdienst IKWV vraagt dit weekend heel voorzichtig te zijn als je gaat zwemmen in zee. "In zeven van de tien gemeenten kun je dit weekend in zee zwemmen. Alleen in Middelkerke, Bredene en Zeebrugge zijn er nog geen reddingsposten geopend", zegt An Beun van IKWV aan VRTNWS.

"Let wel op, er zijn in de andere badplaatsen ook maar een beperkt aantal reddingsposten open. Wie echt wil gaan zwemmen, gaat best naar één van die bewaakte zones."

Ook het zeewater is niet warm. Dat bedraagt op dit moment maar 15 graden. Dat is écht wel de ondergrens om veilig te kunnen zwemmen.

En ook wie een wandeling gaat maken op het strand moet voorzichtig zijn. "De noordoostenwind heeft serieuze kliffen geslagen op het strand.”

“Er zitten op sommige plaatsen grote putten en kuilen in het strand. Hou er zeker rekening mee zodat je bij een wandeling je voeten niet omslaat."

Tags de kust