Geboorte gaat gruwelijk mis: Artsen onthoofden pasgeboren baby na medische blunder

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay

In het Santa Casa de Misericordia ziekenhuis in de Braziliaanse stad Belem is een geboorte gruwelijk misgelopen. Er is een intern onderzoek lopende.


 

Een baby werd er te vroeg geboren. Artsen trokken het hoofdje van de baby per ongeluk van het lichaam. Vervolgens viel het hoofdje ook nog eens op de grond, zo meldt de lokale media.

De artsen lieten het kindje op een natuurlijke wijze ter wereld komen terwijl een keizersnede meer op zijn plaats was geweest. Met die aanbeveling werd de vrouw ook door haar huisarts naar het ziekenhuis gestuurd.

Uit een politierapport blijkt dat de vrouw meer dan drie uur moest wachten voor ze naar de verloskamer werd gebracht. Daar werd de baby, tegen het advies van de huisarts in, op een natuurlijke manier ter wereld gebracht.

Na het incident moesten chirurgen tijdens een spoedoperatie de rest van de onthoofde baby uit het lichaam van de 26-jarige moeder verwijderen. Er is nu een diepgaand onderzoek aan de gang naar een bevalling die op de meest gruwelijk manier mis is gelopen.