Lawaaierige warmtepomp in achtertuin bezorgt buren grote nachtmerrie: Er wordt fors ingegrepen

door: PMN
Tuin
Afbeelding bron: Pixabay

In Nederland is er een fikse burenruzie ontstaan. De reden is een lawaaierige warmtepomp in de achtertuin.


 

De familie Strijland (fictieve naam) kon er niet meer van slapen. De lawaaierige warmtepomp van het zwembad van hun buren bleef immers ook ‘s nachts aanstaan, meldt De Telegraaf.

Al snel na de aanleg in 2020 deed de zwembadbouwer enkele aanpassingen. Hij plaatste er onder meer rubberen dopjes onder en een afdakje boven. Het effect was echter gering.

De achterbuurvrouw wil haar warmtepomp ‘s nachts liever niet uitzetten. Vanwege haar chronische gewrichtsaandoeningen mag het water niet kouder worden dan dertig graden. Zonder dat warme water heeft de buurvrouw veel pijn en moet ze zware medicatie nemen die ook nog eens zware bijwerkingen heeft.

De buren raken er niet uit. De familie Strijland stapt in kort geding naar de rechter. Er worden afspraken gemaakt, maar die worden dan weer niet nageleefd.

Intussen blijft de familie Strijland last hebben van de lawaaihinder en slaapt men nog steeds niet. Mijnheer Strijland trekt het zich zo hard aan dat hij met hartproblemen op intensieve zorgen belandde.

De buren zien elkaar opnieuw bij de rechter. De rechter beseft dat het slaaptekort een groot probleem aan het worden is.

Hij vindt dat ernstiger dan de gevolgen voor de achterbuurvrouw. De rechter oordeelde dat de warmtepomp tussen 23.00 en 07.00 uur uitgeschakeld moet zijn. Zo niet, volgt er een dwangsom van 500 euro per dag of een totaal van 20.000 euro. De achterbuurvrouw moet ook opdraaien voor de gerechtskosten van bijna 2000 euro.

Tags burenruzie