Man uit Brakel wordt door zijn buren in elkaar geslagen en dat om erg schokkende reden: Politie doet niets

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In het Oost-Vlaamse Brakel vond er een vreselijk incident plaats van blind geweld. Het slachtoffer was de 58-jarige André Vander Kerken.

Vijf maanden geleden verhuisde André naar Serpentestraat in Brakel. “Ik woon hier graag”, zegt hij aan Het Nieuwsblad. Maar vorige zaterdag werd hij het slachtoffer van blind geweld.

Feestje
“De huurder van de woning achter ons, verblijft momenteel in het buitenland. Toch was er zaterdag plots beweging. De jongen die dagelijks de brievenbus komt lichten, gaf er een feestje voor zijn vrienden. Hij had zijn ramen opengezet en de muziek stond zeer luid.”

Muziek
“Rond 14 uur vroeg ik hem om de muziek wat zachter te zetten, wat hij ook deed. Een uur later stond de volumeknop opnieuw op maximum. Vooral de zware bassen, stoorden me. Tegen 20 uur vroeg ik opnieuw om de muziek wat zachter te zetten. Toen kwam een meisje de deur openen en opnieuw ging het volume lager, hetzij miniem.”

Klappen
“Toen ik tegen 21.50 opnieuw ging aankloppen, lag ik in het midden van de straat voor het ik wist. Achteraf zou ik van de politie vernemen dat het een kerel was met roots in de Dominicaanse Republiek. Door de duw, vloog ik met mijn gezicht tegen het asfalt. Nog voor ik het besefte, kreeg ik van alle kanten stampen. Ook op mijn arm ving een trap op. Veel weet ik er niet meer over. Plots zat ik bij me thuis met de politie en een ambulancier.”

Politie
“Mijn aanvaller vertelde aan de politie dat ik hem geduwd heb. Toch kon de politie geen schrammetje vaststellen bij hem. Waarschijnlijk wordt het woord tegen woord. Ik ben al blij dat mijn bril, noch mijn neus, noch mijn tanden gebroken zijn. Wie zou dat betalen? Ook vraag ik me af wat indien de rollen omgekeerd waren. Ongetwijfeld was ik toen wel opgepakt. Nu werd niemand opgepakt.”