Moeder vergeet haar baby van amper zes maanden in warme auto op parking van ziekenhuis Charleroi: Meisje sterft ter plaatse

door: PMN
Ziekenhuis Charleroi
Afbeelding bron: Google Maps

Op de parking van het het Saint-Joseph-ziekenhuis in Gilly, een deelgemeente van Charleroi, gebeurde er woensdag een drama. Een moeder was vergeten om haar zes maanden oude baby uit de auto te halen.
 

De moeder is een medewerkster van het ziekenhuis die recent opnieuw was beginnen werken na zwangerschapsverlof. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De vrouw moest haar baby’tje normaal naar de créche brengen, maar was dat vergeten. Toen de vader van het meisje rond 16.30 uur zijn dochtertje ging ophalen, was die daar niet.

De man belde meteen naar zijn vrouw, die plots besefte dat haar dochtertje nog in de auto zat. Rond 17.30 uur kwamen de hulpdiensten ter plaatse, maar ze konden enkel het overlijden van het meisje vaststellen.

Er komt ook geen autopsie op het lichaam van het meisje. “De conclusies van de forensisch arts zijn duidelijk: het kind raakte oververhit en is daaraan gestorven”, verduidelijkt Vincent Fiasse, procureur des Konings van Charleroi.

Ook het ziekenhuis reageerde al. “Het is een tragedie”, klinkt het vanuit die hoek.