Sven De Ridder openhartig over ‘oorlog’ met vader Ruud De Ridder: “Nooit antwoord op berichten”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Toen Sven De Ridder in 2018 zijn eigen theatergezelschap oprichtte, stootte dat op veel onbegrip van zijn vader Ruud De Ridder. De ruzie is nog steeds niet bijgelegd.

Al twee jaar lang leven Sven De Ridder en Ruud De Ridder, ooit elkaars trouwste bondgenoot, in een soort oorlog met elkaar. Sven en Ruud weigeren meestal commentaar te geven, maar in ‘Gert Late Night’ kreeg James Cooke de jongste van de twee aan de praat.

Dat er sprake is van een soort ‘koude oorlog’ beaamt Sven. “Ik bedoel: er is een ‘froid’, er is een afstand.” Sven heeft zijn vader lange tijd gemist, maar trekt zich nu vooral op aan de herinneringen die ze met elkaar delen. “Ik heb en fantastische jeugd gehad. Ik heb een fantastische papa gehad.”

Geen antwoord

“Ik stuur geregeld berichten. Met Kerstmis, met verjaardagen ... Ik krijg nooit antwoord, maar ik stuur wel berichten.” Verdriet heeft Sven naar eigen zeggen niet. “Dat is een soort onbegrip. Ik kan daar niets aan veranderen. Ik probeer het te snappen, maar ik snap het niet.”

Hoop op een reünie koestert Sven niet. “Maar ik denk dat een verhaal nog niet ten einde is.” Als er een reünie op til is, zal dat niet aan hem liggen. Maar Sven staat er zeker voor open.