Waarschuwing voor wie dit weekend op vakantie naar Frankrijk vertrek

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay

Er zijn nog heel wat mensen die hun vakantie nog tegoed hebben. Veel onder hen vertrekken dit weekend.

Het wordt dit weekend dan ook heel druk, vooral dan voor wie naar Frankrijk vertrekt. Dat meldt VAB.

In Frankrijk spreken we zaterdag van een rode zaterdag, met heel wat drukte op de voornaamste vakantieroutes.

Ook vrijdag en zondag zal het filerijden zijn in de Auvergne-Rhône-Alpes en in Zuid-Frankrijk van en naar de Middellandse Zee op de A7 (Lyon-Orange), A8 en A9 (Orange-Spaanse Grens) Ook op de A10/A63 (Parijs - Poitiers - Bordeaux - Spaanse grens) en de A71/A75 (Orléans - Clermont-Ferrand – Béziers) wordt het druk.

Duitsland
In de Duitse deelstaten Hamburg, Mecklenburg-Voorpommeren en Sleeswijk-Holstein eindigt de zomervakantie, wat voor heel wat drukte zal zorgen in noordelijke richting. In Duitsland zijn de piekmomenten vrijdagnamiddag, zaterdagochtend en zondagmiddag.

Italië
In Italië viert men ‘Ferragosto’ traditioneel door met z’n allen richting kust te trekken. Vooral op zaterdag zal het op de Italiaanse hoofdwegen veel drukker zijn dan normaal. Wie via de Mont Blanc tunnel rijdt, moet rekening houden met files aan de tunnel en op de A5 richting Turijn.

Oostenrijk en Zwitserland
VAB verwacht dat komend weekend in Oostenrijk de files aan de Tauerntunnel en de Karawankentunnel op A10 en de A11 er opnieuw zullen zijn, in beide richtingen, dus ook voor het terugkerend verkeer vanuit Slovenië en Kroatië.

In Zwitserland belooft het zoals vaak druk te worden aan de Gotthard- en San Bernardinotunnel, ook in beide richtingen.