Na tragische aanrijding: Er is nieuws over chef Nick Bril

door: LHX
Nick Bril
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen maandag gebeurde er een tragisch ongeval bij The Jane, het sterrenrestaurant van chef Nick Bril. Hij reed met zijn wagen over een van zijn personeelsleden.

Om zes uur 's morgens, na een personeelsfeestje, sloeg het noodlot toe. Toen Nick Bril de parking van The Jane verliet, reed hij met zijn wagen over zijn stagiair Joe Claridge.

Dat was niet met opzet: Joe lag al op de grond toen Nick Bril kwam aangereden. Een ademtest wees wel uit dat de chef onder invloed was, maar hoeveel hij had gedronken, is niet bekend.

Na het drama was de vraag of The Jane op donderdag wel weer zou opengaan. Ondanks de traumatiserende ervaring heeft Nick Bril ervoor gekozen om het restaurant gewoon te openen. 

Sterker nog, hij stond donderdagavond zelf in de keuken, meldt De Standaard. Hij hield zich wel op de achtergrond en nam vooral een ondersteunende rol op binnen het team.

"Mijn cliënt moet permanent aan het slachtoffer denken", laat zijn advocaat Omar Souidi weten. "Hij probeert de medische toestand van zijn stagiair wat op te volgen, maar verkrijgt daar ook geen officiële informatie over. Contact met de familie van het slachtoffer is er niet."

Tags nick bril