Piet Husyentruyt verkoopt eigen werk: ''Stukken van Mensen'-expert heeft er nobel plan mee'

door: COS
Piet Huysentruyt in 'Stukken van Mensen'
Afbeelding bron: Play4

Piet Huysentruyt kennen we vooral als zijn kookkunsten. Het blijkt dat Piet nog een passie heeft voor een andere soort kunst: schilderkunst.

In de vijfde aflevering van 'Stukken van Mensen' komt topchef Piet Huysentruyt een eigen werk voorstellen aan de dealers. "Mijn inspiratie is altijd gelinkt aan mijn gevoelens of aan wat ik meegemaakt heb of waar ik mee zit", legt Piet uit over zijn werk.

"Alles komt uit mijn buik. De mensen gaan zeggen: 'Piet kan niet tegen kritiek', als het over mijn kookkunst gaat. In mijn werk op doek kan het mij echt niet schelen. Ik ga ervan uit dat ik het graag zie en that’s it."

Carlo Bonte is meteen geïnteresseerd en snoept het stuk al snel weg voor de neus van zijn collega’s. Ondertussen heeft Carlo ook een plan met het werk, en niet zomaar één: hij zal het stuk veilen om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te steunen.

De veiling start op dinsdag 8 maart om 21u30 en loopt tot dinsdag 15 maart 21u00. De opbrengst schenkt Carlo integraal aan de steunactie van Consortium 12-12. Bieden kan via: carlobonte.be.