Speurder reageert op zware kritiek op 'Klopjacht': 'Op die manier hadden de kandidaten wél kunnen winnen'

door: LHX
Klopjacht
Afbeelding bron: GoPlay

De finale van het tweede seizoen van 'Klopjacht' zit erop. Waar er vorig jaar twee duo's het haalden, wonnen dit keer de speurders.

In de laatste minuten voor het einde van 'Klopjacht' werden de duo's Kevin en Gillian en Zahna en Nisrine gevat. Dat kwam doordat de speurders de locatie wisten te bepalen van de helikopter die de kandidaten moesten bereiken, waarop ze die omsingelden.

Daarop komt heel veel kritiek. "Onmogelijk om te winnen", klinkt het onder meer op Twitter. "Je blijft 17 dagen onvindbaar om uiteindelijk 6 speurders rond een helikopter te zien wachten."

Speurder Bieke wil dat toch nuanceren. "Wij hebben ook heel hard gewerkt", zegt ze in Het Nieuwblad. Zij en de andere speurders dachten dat het fort van Borsbeek de landingsplek van de helikopter zou zijn, nadat ze daar vrienden van Zahna en Nisrine op een verdachte manier hadden zien rondlopen.

Bieke benadrukt dan ook dat het gemakkelijk heel anders had kunnen lopen, als de kandidaten slim waren geweest en een afleidingsmanoeuvre hadden gebruikt. "Als de duo's handlangers naar een van de andere mogelijke plekken gestuurd hadden, om zogezegd te verkennen, dan waren we er met onze twee voeten in gelopen", klinkt het.

Tags Klopjacht