Viktor Verhulst plots erg emotioneel: Zo zagen we hem nog nooit

door: LHX
Expeditie Groenland - Viktor Verhulst
Afbeelding bron: Play4

In 'De Expeditie: Groenland' heeft Pommelien Thijs een verrassing bij zich voor al haar mede-expeditieleden. Bij Viktor Verhulst maakt het heel wat los.

In haar bagage heeft Pommelien Thijs een luidspreker én voor elk expeditielid een liedje dat veel voor hem of haar betekent. Bij Viktor Verhulst is dat 'Kleine jongen' van André Hazes.

Viktor, die bijna nooit emoties toont, voelt zich al meteen wat ongemakkelijk. "Ik wordt niet zo graag persoonlijk, 'diep' verrast", reageert hij.

Bij de eerste tonen van het nummer weet hij al meteen wat het is. "Ik wist het, hé." Het is een nummer dat hij duizenden keren gehoord heeft en veel betekent voor hem en zijn vader Gert Verhulst. "Als we zat zijn en we zetten dat op, dan moeten we soms beginnen wenen."

"Het is een nummer waarbij heel veel emoties vrijkomen. Pommelien heeft het hopelijk niet gezien, maar ik had het even echt moeilijk."

"Toen mijn ouders uit elkaar gingen, ben ik met mijn vader en zus op reis geweest naar het zuiden van Frankrijk. De hele rit lang hebben we naar deze cd geluisterd. Mijn vader vond heel veel troost in die muziek."

"Ik heb hem in heel zijn leven maar twee keer zien huilen van verdriet. Eén keer was toen André gestorven was. Toen zat hij op de trap te wenen als een kind."