Amerikaan over presidentsverkiezing: "Het is een wereldwijd fenomeen"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Over enkele dagen weten we of Donald Trump een verlengstuk kan breien aan zijn presidentschap of dat Amerika de komende jaren zal worden geleid door Joe Biden. Wij spraken met Neeraj Pendse over de complexe situatie waarin Amerika zich bevindt.

Neeraj Pendse woont al meer dan 20 jaar met zijn gezin in Silicon Valley, aan de zuidkant van de Baai van San Francisco, in de Amerikaanse staat Californië. Hij begrijpt dat wij vanuit Europees oogpunt de wenkbrauwen fronsen bij sommige uitspraken van president Donald Trump. Volgens hem is de situatie in Amerika een wereldwijd politiek fenomeen. 

“We gaan wereldwijd door de meest heftige gezondheidscrisis door Covid-19 en we missen goed wetenschappelijk leiderschap. Het is heel triest, maar ik denk dat het overal ter wereld gebeurt. Leiders zijn heel beschermend naar hun eigen land toe. Denk maar aan wat gebeurt in England met de Brexit.” 

“Heel wat landen bevinden zich momenteel in complexe politieke situaties. Meestal is er een clash gaande tussen traditionele conservatieve partijen tegenover open-minded, progressieve standpunten. Dit is een wereldwijd fenomeen. Ik zie het in Rusland, China, India, Nederland en Oostenrijk gebeuren. In Amerika zien we wel het beste theater.”

“Het is een heel belangrijke verkiezing. Mogelijks wordt de termijn met Trump verlengd. In California is er nu al een heel duidelijke voorkeur voor wie er gaat verkozen worden. Californië is heel blauw dus zij zullen wel kiezen voor de oppositie, maar dat is zeker niet zo uitgesproken in de andere staten van Amerika.