"Aan dit circus doe ik niet mee": Els Ampe uit zware kritiek op eigen partij en neemt drastisch besluit

door: STS
Els Ampe
Afbeelding bron: Photonews

Politica Els Ampe heeft een drastische beslissing genomen. Ze stapt op uit het partijbestuur van Open Vld, uit onvrede over de manier waarop de voorzittersverkiezing bij de partij verloopt.

"Ik ben opnieuw zwaar teleurgesteld in de partijtop van Open Vld", zegt Ampe in een video op X, voorheen bekend als Twitter.

"Weet je wat ik nu per e-mail heb moeten vernemen? Dat er van de rechtstreekse voorzittersverkiezingen, die al sinds jaar en dag in de statuten staan, niet voor één keer zal worden afgeweken, maar mogelijk voor altijd. En ik moet dat per e-mail lezen, terwijl ik lid ben van het partijbestuur."

"Ik had mij al verzet tegen deze nepverkiezingen op het congres. En nu moet ik nog horen dat er misschien nooit meer rechtstreekse verkiezingen voor het voorzitterschap komen."

"Ik vind dat ongelooflijk. De 'zoontjes van' en de handpoppen nemen de liberale basis bij de neus. En ik kan daar eigenlijk niet mee leven."

"Veel mensen van de basis en andere mensen vragen mij om deel te nemen aan de voorzittersverkiezingen, maar hoe kan ik deelnemen aan nepverkiezingen? Ik kan dat als fundamentele democraat niet doen."

"Meedoen aan nepverkiezingen doe ik niet, en straffer nog: ik neem met onmiddellijke ingang ontslag uit het partijbureau. Want aan dit circus doe ik niet mee."