Dit zag Bart De Wever niét aankomen: "Maar ze zal niets tekortkomen"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Facebook Bart De Wever

N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever zal niet gedacht hebben dat hij dit jaar een foto van een pasgeboren baby zou delen op sociale media. "Het kind zal niets tekortkomen", belooft hij.

De baby werd enkele dagen geleden aangetroffen bij de begraafplaats in het Gemeentepark in Merksem. Het pasgeboren kindje was er achtergelaten door haar moeder, maar kon op tijd gevonden worden en stelt het goed.

Het meisje verblijft nu in het Jan Palfijn ziekenhuis. Ze kreeg de naam Roos en Bart De Wever is als burgemeester van Antwerpen nu tijdelijk de wettelijke voogd van het kind.

Het Antwerpse Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning zal de zorgen voor het kind opnemen. De moeder van kind heeft wettelijk gezien zes maanden de tijd om terug te komen op haar beslissing om afstand te doen van het kind. Indien dit niet gebeurt, kan het kind daarna geadopteerd worden.

"Baby Roos werd als vondeling achtergelaten op het kerkhof van Merksem. Dank aan de lieve dame die haar vond, verzorgde en naar het ziekenhuis bracht", schrijft Bart De Wever op zijn Facebookpagina. "Roos zal met alle liefde worden omringd, ze zal niets tekortkomen."