Bart De Wever lacht met Egbert Lachaert: "Ga met zo iemand naar de oorlog"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever heeft het helemaal gehad met Open Vld. Tijdens een interview met Newsweek.be lacht de De Wever met zijn collega-voorzitter Egbert Lachaert.

Bart De Wever zegt dat voor PS twee dingen belangrijk zijn. Ten eerste een goede financiële rekening krijgen en ten tweede Brussel. "Ze wensen duidelijk hun hand te leggen op Brussel", aldus De Wever.

PS-voorzitter Paul Magnette zei daarover enkele weken geleden dat hij de gemeenschappen wil laten verdwijnen en drie of vier volwaardige gewesten wil: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en een Duitstalig gewest.

"Eens met  Paul Magnette. Brussel is een kosmopolitische stad die je niet meer bestuurt vanuit andere gemeenschappen. Een eigen deelstaat + lokaal niveau. Het zou efficiënter zijn. Ook opstap naar een betere structuur", reageerde Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.

Bart De Wever begrijpt er niets van. "Magnette gaat in het offensief, hij lost een schot voor de boeg van Vlaanderen. Hij zegt: Brussel een apart gewest. De claim die op Brussel ligt heeft hij al uitgesproken."

"Dan ben ik verbaasd door het strategisch genie van een Vlaamse collega-partijvoorzitter die binnen de seconde reageert en zegt: 'Het is goed, je mag het hebben'. Dat is fantastisch. Ga met zo iemand naar de oorlog."