Bart Somers slaapt er niet van: "Heel moeilijke en vervelende situatie"

door: STS
Bart Somers
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) noemt het nieuws over zijn partijgenote Sihame El Kaouakibi "hoogst verontrustend". Er worden momenteel onderzoeken gevoerd naar haar boekhouding en vermeende geldstromen van subsidies voor haar vzw naar haar vennootschappen.

"We leven in een democratische rechtstaat en iedereen heeft recht op een eerlijk proces. Het is belangrijk dat mensen de kans krijgen om zich te verdedigen en te verantwoorden. Men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is", zei Somers in 'De Afspraak'.

"Dit gezegd zijnde; die blijvende instroom van informatie is zeer verontrustend, vind ik. En het is voor onze partij niet gemakkelijk, voor niemand. Het is een heel moeilijke en vervelende situatie. Wat er allemaal verschijnt, is hoogst verontrustend."

"Het is voor mij heel moeilijk om erover te oordelen, omdat ik die gegevens niet heb. Ik ken die bedrijven niet van binnen en weet niet wat daar juist gebeurd is. Ik kan daar moeilijk een oordeel over vellen, buiten dat er dag na dag nieuwe dingen verschijnen waarvan je je wenkbrauwen toch wel heel ernstig fronst."