Bart Tommelein: “Ik had wel ingecalculeerd dat Alexander De Croo premier zou worden”

door: WVDS
Bart Tommelein
Afbeelding bron: Photonews

Bijna alle meerderheidspartijen schoven een kandidaat-premier naar voor tijdens de regeringsonderhandelingen. Uiteindelijk viel de keuze op Alexander De Croo (Open Vld) en dat is absoluut geen verrassing voor partijgenoot Bart Tommelein.

“Ik had wel ingecalculeerd dat Alexander De Croo premier zou worden omdat de liberale familie toch nog altijd de tweede grootste van het land is. Wij zijn als liberale partij groter dan de sp.a, de Vlaamse socialisten. CD&V is de grootste Vlaamse partij, maar zij hebben geen Franstalige tegenhanger in de regering. Als het een Vlaming moest zijn, dan was het logisch dat het premierschap naar Open Vld kwam.”

Alexander De Croo heeft ervaring, hij is al jaren vice-premier en hij heeft volgens mij ook de juiste leeftijd om dit te doen. Hij is perfect tweetalig en hij heeft het vertrouwen van de andere partijen en de publieke opinie”, vertelt Bart Tommelein in gesprek met Redactie24.

Peiling

Open Vld levert de premier, maar desondanks scoorde de partij teleurstellend in de laatste grote peiling. Dat is geen reden tot ongerustheid, vindt de burgemeester van Oostende.

“Die peiling is afgenomen amper drie dagen nadat Alexander De Croo eerste minister werd, dat is veel te vroeg. Peilingen zijn ook maar peilingen, de volgende verkiezingen zijn voor alle niveaus in 2024. Laat ons maar goed besturen, dat is nu het belangrijkste. De echte peiling is in 2024.”