Bert Anciaux ergert zich: “Dan valt het land uiteen, dat is mijn overtuiging”

door: WVDS
Bert Anciaux
Afbeelding bron: Photonews

Bert Anciaux (sp.a) ergert zich aan het feit dat de taalwetgeving in Brussel al te vaak met de voeten wordt getreden. Hij durft zelfs stellen dat dit de samenhang van het land in gevaar kan brengen.

“Ik heb in het verleden al een pleidooi gehouden om de taalwetgeving in Brussel te respecteren. Het Nederlands wordt vandaag nog altijd op een schandalige manier gediscrimineerd in Brussel. Dit is niet langer aanvaardbaar.”

En dat kan nefaste gevolgen hebben volgens de senator. “Als men in dit land de taalwetten niet respecteert, dan valt het land uiteen. Dat is mijn overtuiging”, vertelt hij aan Redactie24.

Niets mis om mensen in eigen taal te helpen, indien het kan

In Brussel wonen tientallen nationaliteiten samen. Anciaux heeft er geen probleem mee indien mensen in hun eigen taal kunnen worden geholpen aan een loket.

“Brussel is een heel diverse samenleving. Als die verschillende culturen ook aanwezig zijn in de administratie, dan heb ik er geen probleem mee dat men iemand die niet goed Nederlands of Frans spreekt ook in een andere taal helpt als de loketbediende dat kan. Het maakt voor mij dan niet uit of dit Duits, Turks of wat dan ook is.

Maar dat doet geen afbreuk aan het feit dat Brussel een tweetalige stad moet zijn. En dat het Frans en het Nederlands door elke ambtenaar moet gesproken worden. Het moet maar eens gedaan zijn om Nederlandstaligen als tweederangsburgers te behandelen in onze Hoofdstad.”