Burgers kijken in de richting van politici na nieuwe rellen en plunderingen

door: MRO
Vincent Van Quickenborne Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdag liep een betoging van Black Lives Matter volledig uit de hand in Luik en dat was niet voor het eerst. De hashtags #Luik en #Liège waren trending op Twitter. Heel wat burgers reageren bijzonder boos op en wijzen onder meer met de vinger naar politici.

Jongeren vielen een agent aan in Luik en daarna ontaardde de betoging compleet. Tientallen jongeren bekogelden agenten, trokken een spoor van vernieling en plunderden winkels.

Er wordt vooral gekeken naar minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Zij lieten eerder al optekenen dat zulke taferelen echt niet door de beugel kunnen.

"Winkels en ook restaurant moet eraan geloven. Dat er nog eens bij. Alsof de handelaars nog niet genoeg bloeden in coronatijd. Proficiat aan de struisvogels in de politiek en media", schrijft Nele op Twitter.

"Hard optreden, geen tolerantie, geen ruimte voor dergelijke incidenten. Onaanvaardbaar en streng optreden en bestraffen. Voila, minister Q en mevrouw Verlinden kunnen putten uit deze woordjes om hun gedicht op te zeggen in de media", schrijft iemand anders.