Egbert Lachaert neemt helder standpunt in over coronapas en vaccinatieplicht

door: WVDS

Op dit moment moeten we nog gebruikmaken van Covid Safe Ticket, maar Egbert Lachaert schat in dat dit niet lang meer zal duren. Daarnaast beklemtoont de voorzitter van Open Vld dat hij tegen een vaccinatieverplichting is.

"De coronapas is geen garantie dat het virus niet overgedragen wordt, al is de kans wel kleiner. Maar het Covid Safe Ticket is niet 100 procent safe. Het heeft een tijdje wel dienst gedaan als stimulans om mensen naar vaccinatie te brengen."

"Je bent daar beter eerlijk over, dan is het eigenlijk een vaccinatiepas en geen Covid Safe Ticket. Omikron is een game changer, zeggen wetenschappers. Als de boostercampagne achter de rug is, is er geen argument om mensen nog naar een vaccinatie te duwen."

"Het is op zich ook niet meer in het teken van de ziekenhuizen die overbelast zijn, dan heeft het CST geen bestaansreden meer. Het is een vrijheidsbelemmering en die kan je maar doen als overheid als je daar een valabele reden voor hebt in het algemeen belang en die gaat in de komende weken stilaan wegvallen. Ik vermoed dat de coronapas in het voorjaar kan verdwijnen."

Egbert Lachaert is ook gekant tegen een vaccinatieverplichting. In bovenstaande video legt hij uit waarom.

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app