Egbert Lachaert stelt helder doel voorop: "Dat is mijn grote ambitie in 2022"

door: WVDS

De afgelopen maanden maakte de politiek geen te beste beurt. Dat beseft ook Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. Hij benadrukt dat het van cruciaal belang was om de regering-De Croo te vormen in de moeilijke covid-periode en stelt één duidelijke ambitie voor 2022 voorop.

Egbert Lachaert geeft toe dat zijn partij geen makkelijke periode achter de rug heeft. "Het was niet zo evident om voorzitter te zijn. 2021 was geen gemakkelijk jaar voor de partij. De covid-periode doet de politiek en de samenleving geen goed. Maar het begin van dit jaar is voor ons een totaal nieuwe start met een nieuwe operatie waarbij we vier congressen gaan organiseren. Die moeten aan onze partij een nieuw elan geven."

"Onze partij is groot geworden op basis van radicale, nieuwe ideeën. We hebben de laatste 20 jaar altijd in de federale regering gezeten, maar op de duur zijn we te veel een bestuurspartij geworden en te weinig een ideeën-partij. Dat wil ik echt terugbrengen. Dat is mijn grote ambitie dit jaar", vertelt Egbert Lachaert bij Redactie24.

"De vorming van de regering-De Croo was een hoogtepunt voor mij. We zaten toen tussen de eerste en tweede coronagolf al anderhalf jaar zonder regering. Ik zou niet willen het land gezien hebben als we er niet in geslaagd waren om deze regering te vormen. Dan zaten we nog altijd in de regering van lopende zaken van Sophie Wilmès zonder meerderheid in het Parlement."

"Het feit dat we er wel in geslaagd zijn, en daar heb ik een belangrijke rol in gespeeld, om een regering te maken met volheid van bevoegdheden, was wel een hoogtepunt." Bekijk in bovenstaande video wat Egbert Lachaert er nog meer over vertelde.