Egbert Lachaert: "Wie gaat werken moet netto meer loon overhouden"

door: WVDS

Mensen die gaan werken zouden netto meer loon moeten overhouden. Dat is voor Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert de inzet van de fiscale hervorming. "Voor mij is de inzet van de fiscale hervorming dat niemand ooit meer dan de helft moet afstaan aan de overheid."

"Mensen die met twee werken slagen er meestal wel in om de rekeningen te betalen, maar men heeft niets over als er iets speciaal gebeurt. Het moeilijkste is dat alles berekend is op twee inkomens, als iemand alleen valt is het echt heel moeilijk."

"Er is voor mij één grote uitdaging en dat is mensen die werken netto meer laten overhouden. Je bent in België heel snel een rijke mens voor de fiscus. Als je voltijds werkt en je verdient 2050 euro per maand, dan geef je op een stuk al meer dan de helft af aan de overheid. Voor mij is de inzet van de fiscale hervorming dat niemand ooit meer dan de helft moet afstaan aan de overheid, zodat je netto meer overhoudt als je gaat werken."

"We gaan dat moeten verschuiven naar andere inkomsten zoals btw of vervuilende producten en we moeten ook een stukje zelfefficiëntie doen."

Bekijk wat Egbert Lachaert erover vertelt in bovenstaande video.