Frank Vandenbroucke duidelijk: "Gaan wij veel stipter en strenger aanpakken"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat er lessen getrokken worden uit wat er in Nederland fout ging bij het samenbrengen van grote aantallen mensen.

"Als je volledig gevaccineerd ben mag je naar een festival, of als je via een negatief testresultaat kan bewijzen dat je niet besmet bent", verklaarde Vandenbroucke op Radio 1.

"Dat zijn de spelregels, en ik begrijp dat het niet gemakkelijk is voor de mensen van Pukkelpop om dat echt waar te maken. Ze hebben veel inspanningen gedaan, maar ik begrijp dat ze het moeilijk hebben om die spelregels uiteindelijk waar te maken", zei Vandenbroucke kort voor bekend geraakte dat de organisatie het festival heeft afgelast.

Nederland

Andere, kleinere festivals zullen zich aan de eerder genoemde spelregels moeten houden. "Die spelregels zijn wel nodig als we willen dat het absoluut veilig is, als je mensen samenbrengt zonder dat de afstandsregels worden gerespecteerd."

"We willen het veel stipter en strenger aanpakken dan Nederland gedaan heeft. Ze zijn daar heel slordig geweest. Dat is een slechte ervaring waar wij lessen uit trekken."