Gaat het licht dan toch uit in België? Toppolitici maken zich zorgen

door: MRO
Bart De Wever - Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) benadrukt dat België dit jaar geen problemen zal hebben met de energiebevoorrading. Maar verschillende toppolitici waarschuwen voor de komende jaren.

Zal het licht in België altijd blijven branden of zullen we de komende jaren in de problemen komen? Verschillende toppolitici laten verstaan dat er wel degelijk een risico op black-outs bestaat in 2025.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) durfde niet met zekerheid beloven dat het licht in België niet zal uitgaan. "In de bevoorradingszekerheid wil ik minimaal risico nemen. Ik zou willen zeggen nul risico, maar dat bestaat niet. Ik wil daarover eerlijk zijn", klonk het in 'De afspraak op vrijdag'. Dat kan je hier nalezen.

De premier is niet de enige die wijst op het gevaar van een black-out. Ook cd&v-voorzitter Sammy Mahdi bevestigde dat er een 'reëel probleem' is met de bevoorradingszekerheid tijdens de winter van 2025.

N-VA-voorzitter Bart De Wever gaf net dezelfde boodschap. Hij vertelde bij VTM Nieuws dat we in 2025 een probleem kunnen hebben als de kerncentrales gesloten worden.