Hier wil Egbert Lachaert op inzetten: "We betalen er allemaal veel belastingen voor"

door: WVDS

De komende periode komen er nog een aantal moeilijke dossiers op de regeringstafel. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil werk maken van een betere staatsstructuur, de activering van werklozen en het en de energieproblematiek.

"We hebben een enorm ingewikkelde overheid. Zeker sinds de covid-crisis zien mensen dat dit eigenlijk niet goed functioneert. We betalen allemaal veel belastingen en het systeem functioneert niet zoals het zou moeten. Het is voor mij een uitdaging dat we een structuur kunnen uittekenen die efficiënter in elkaar zit en die slagkrachtiger is."

"Een andere belangrijke uitdaging is dat we meer mensen aan de slag krijgen. We kunnen toch geen steden als Brussel blijven houden waar wijken bestaan waar jongeren geen perspectief hebben, regio's in Wallonië met een werkloosheid die Europees in de staart zit. Dit terwijl er zoveel vacatures zijn in Vlaanderen", aldus Egbert Lachaert.

"Het energiedossier zal ook heel belangrijk zijn. Er kan op termijn een probleem ontstaan met schaarste van grondstoffen en daar moet je rekening mee houden om een nieuw energietraject uit te tekenen. De grootste uitdaging is mensen zo onafhankelijk mogelijk maken door in te zetten op hernieuwbare alternatieven." Bekijk het interview in bovenstaande video.