Jean-Marie Dedecker haalt stevig uit: “Politieke roeptoeters met een wettendiarree”

door: BVDO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Voor Jean-Marie Dedecker wordt er veel te soft omgegaan met minderheden en doelgroepen.

Naar aanleiding van het einde van de Paralympics komt Jean-Marie Dedecker nog even terug op de heisa rond Eddy Demarez en de Belgian Cats. Die had zich ongepast uitgelaten over de geaardheid van de Belgische basketbalvrouwen toen zij terugkeerden van de Olympische Spelen. Dat gebeurde nadat na een livestream de camera was blijven lopen.

Volgens Dedecker zijn we helemaal de kluts kwijt en verzuipen we in morele en ethische kwesties. “Wie met een gore bak of schuttingstaal eventjes de fatsoengrens overschrijdt, kan zelfs geen excuses meer aanbieden. Hij wordt er al vlug van beschuldigd dat hij zijn verontschuldigingen niet aanbood omdat hij te ver ging, maar enkel en alleen omdat zijn uitspraken openbaar werden”, schrijft Dedecker in zijn column voor Knack.

Gepaste straf geven

Dedecker ziet de samenleving dan ook als een verzameling van minderheden die wedijveren om de status van grootste slachtoffer te krijgen. “Niet alleen mensenrechtenactivisten maar ook politieke roeptoeters overtreffen zich dan in verontwaardiging en staan klaar met een wettendiaree om het minderhedencomplex nog meer te voeden.”

Dedecker kent dan ook de juiste straf voor Eddy Demarez. Hij moet zijn micro terugkrijgen en als straf alle wedstrijden van de Belgian Cats van commentaar voorzien.

Download nu de gratis app van Redactie24