Sven Vanthourenhout ziet Evenepoel niét als favoriet voor Olympische tijdrit en schuift 2 andere namen naar voor

door: AVL
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Binnen twee weken worden in Parijs de Olympische Spelen op gang getrapt. De Belgische wielrenners hopen er één of meerdere medailles binnen te halen.

Voor Belgisch goud wordt er vooral gekeken naar Remco Evenepoel, die de voorbije twee weken grote indruk maakte in de Tour de France. Vorige week vrijdag won hij nog met overmacht de tijdrit voor kleppers als Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard.

Evenepoel lijkt zich op die manier ook te bombarderen tot de grote topfavoriet om ook in de Olympische tijdrit de scalp te pakken. Bondscoach Sven Vanthourenhout wil hier echter niet van weten en schuift zelfs twee andere topfavorieten naar voor.

"Remco is zeker een medaille-kandidaat, maar als we het echt over topfavorieten hebben, dan leg ik die druk toch bij Joshua Tarling en Filippo Ganna", aldus de bondscoach in een interview met HLN.

"Het heeft niks te maken met Remco zijn capaciteiten, maar met de keuze die Ganna en Tarling maken door zich specifiek voor te bereiden op die olympische tijdrit. Het is aan ons om het hen zo lastig mogelijk te maken met Remco", zo besluit Vanthourenhout.

Volg Redactie24 nu op Instagram