Jean-Marie Dedecker is wat opgevallen: "Die doet nu al in zijn broek voor de volgende verkiezingen"

door: STS
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker is iets opgevallen bij de Vlaamse liberalen van Open Vld. Met name een uitspraak van Bart Tommelein viel hem op.

Tommelein liet deze week verstaan dat zijn partij misschien een partnerschap moet aangaan met een andere partij voor de volgende verkiezingen, in 2024.

"Ik denk dat hij de poten vanonder Lachaert zijn stoel aan het zagen is. Dat is ook zo, want er is heel wat commotie daarrond", zei Dedecker in een dubbelinterview met Theo Francken.

"Tommelein doet in zijn broek voor de volgende verkiezingen. Door nieuwe regelgeving moet de grootste partij dan de nieuwe burgemeester leveren."

"En in Oostende, waar Tommelein burgemeester is, is de grootste partij Vooruit. Dus is hij momenteel aan het bedelen om een heel grote coalitie te maken."

"Met CD&V, maar die partij ligt in Oostende al een tijdje op apegapen, ze hebben geloof ik drie zetels van de 42. En hij is de groenen ook aan het opvrijen om samen te gaan."

Angst

"Het is de angst voor de kiezer. Bij Open Vld weten ze al lang dat ze irrelevant zijn, met 10%. Ik heb in 1999 meegemaakt dat het 24-25% was. En nu zijn ze op sterven na dood."

"We denken altijd dat Open Vld rechts is. Al wie rechts is en stemde voor Open Vld, is weggelopen. Dat is ook de reden waarom ik in 2006 weggegaan ben; omdat ze toen de rechtse koers verlieten. En N-VA heeft dat overgenomen."

"Open Vld tracht mensen te behagen die niet voor hen stemmen. Dat is de linkse kant. Dus wat blijft nu over? 10% linkse stemmen. En stemmen bijwinnen op de linkerkant is onmogelijk. Die partij is gedoemd om te verdwijnen."

Maak nu kennis met de gratis app van Redactie24