Kerstverlichting vervangen door wintersfeerverlichting stuit op onbegrip: "Kerst moet blijven"

door: BVDO
kerstfeest
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Heel wat heilige huisjes moeten tegenwoordig wijken. In Leuven spreekt met niet meer van kerstverlichting maar wel van wintersfeerverlichting.

Zo wordt het gebeuren niet meer gelinkt aan een katholieke feestdag. Wij vroegen onze lezers wat ze van die nieuwe naam vonden. Een greep uit de reacties...

“Ik denk dat er veel mensen veel te veel tijd hebben om dit allemaal te bedenken en er zich mee bezig te houden. Is dit nu echt zo belangrijk dat onze woorden moeten aangepast worden? Hou toch alles simpel en verander dit niet allemaal. Arm België. Veel belangrijkere zaken om te lossen en te bespreken hoor!”

“Nee, wat is er verkeerd aan kerstdag? Een prachtige tijd vol respect.”

“Wij en ons gezin zullen toch kerstverlichting blijven zeggen, net zoals het voor ons altijd kerstboom, Kerstmis, kerststal... zal blijven!!!!! Ik ben niet voor niks een kerstkind.”

“Geen goed initiatief : kerstverlichting MOET kerstverlichting blijven.”

“Kerstmis, kerstboom, kerstverlichting, kerstkaartjes, kerstverlichting, kerstmarkt, alles moet blijven, zelfs zwarte Piet moet blijven. Ieder zijn tradities.”

“Wegblijven uit Leuven dan!”

“Arm België, wie beslist dat allemaal zomaar? Schande.”

“Al dat voor de globalisering, ik ben dat links woke-gedoe meer dan moe, het is Kerstmis, kerstmarkt, kerstverlichting… Laat onze cultuur de onze blijven en wij moeten ons niet aanpassen in ons eigen land aan andere culturen. Het mankeert velen aan respect voor elkaar en onze gebruiken.”

“Waarom de naam veranderen? Te zot voor woorden. Kerst moet blijven!”

“Een schande voor de burger in België, men zou zich afvragen of Leuven nog een waardige stad in België is.”

“Nee, dan ben ik niet meer mee of van deze tijd, kerst doet niemand pijn, dus kerstfeest, kerstmarkt, kerstmaaltijd en kerstverlichting. Allemaal kerst, is altijd zo geweest.”