Maatregelen om te besparen op Kerstmis vallen niet goed: "Gaat triest worden, alles nemen ze ons af"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Sommige steden zijn deze winter van plan om energie te besparen rond het kerstgebeuren.

In Gent is al beslist om in de binnenstad en in de deelgemeenten de kerstverlichting vanaf middernacht te doven.

En in Mesen wordt er geen kerstboom gezet en zijn de nieuwjaarsattenties en de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners al geschrapt.

Wij stelden op onze Facebookpagina aan de lezers de vraag wat zij hiervan vinden.

"Dat is toch maar glitter en glamour, kan gemist worden volgens mij. Maar ik hou niet zo van kerstviering in het algemeen en lichten in het bijzonder", schrijft Viviane.

"Niet te geloven, na corona vinden ze weer iets om kerst te saboteren. Gezellige, warme tijden waar mensen naar uitkijken. Dat ze maar op andere dingen besparen", vindt Christel.

"Mogen wij niets meer hebben in ons leven? Alles nemen ze ons af. Bij ons thuis volle kerstverlichting, het zijn toch leds. En zelfs twee kerstbomen. Wij houden van gezelligheid", schrijft Eddy.

"Het gaat een triestige kerst en Nieuwjaar worden, er zal weinig verlichting zijn. Met dank aan de regering, ze maken alles kapot", vindt Marcel.

"Dat is echt triestig, als ze op de mooie kerstverlichtingen ook nog gaan besparen", zegt Suzanne.

"Doen, en alle reclamelichten ook uit na 22.00 uur", vindt Marie-Paule.

"Ik vind dat heel erg. Ze blijven ons alles maar afpakken. Waar gaat dit in godsnaam naar toe?", vraagt Caroline zich af.

"Heel triestig dat we in 2022 leven zoals in de middeleeuwen", stelt Gerda.

"Belachelijk, dat zal het verschil niet maken", denkt Jos.

"Heel goed, vind ik. Ik vind het zonde dat er elk jaar zoveel bomen voor omgezaagd of uitgedaan moeten worden", zegt Patrick.

"Ik denk dat niemand er wat aan heeft dat er na middernacht nog kerstverlichting brandt in de stad, veel mensen liggen dan toch al in hun bed. Wie een boom wil, moet er thuis maar eentje zetten", vindt Chantal. "Net zoals de etalages van de winkels die 's nachts blijven branden... Er wordt onnodig veel geld uitgegeven en niet alleen aan elektriciteit."