Liberale kopstukken niet te spreken over actie: “Loonsverhoging en dan ontslag binnen zes maand”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Zowel de Waalse als de Vlaamse voorzitter van de liberalen halen op sociale media uit naar de stakingsactie die vandaag gehouden wordt.

Vandaag wordt een nationale stakingsactie gehouden voor een loonsopslag. De werknemers zijn niet tevreden met de 0,4 procent die aangeboden wordt. Zeker in sectoren die goed draaien tijdens de crisis wil men meer.

Aan Vlaamse kant begrijpt Egbert Lachaert (Open VLD) de staking niet. “Tijdens de grootste naoorloogse crisis, zoveel zelfstandigen die afzien en werknemers die niet eens kunnen gaan werken, is het ronduit onethisch een staking af te kondigen”, zegt Lachaert op Twitter. “Bovendien ligt alles op tafel om tot een akkoord te komen, maar dan moet men wel willen spreken.”

Hij wordt bijgetreden door zijn Waalse collega. “Mensen willen werken en mogen niet door de gezondheidssituatie. En toch vragen twee vakbonden aan wie wel mag werken om te staken”, schrijft Georges-Louis Bouchez (MR) op Twitter. “Solidariteit tussen werknemers vergt onderhandeling en realiteitszin. Het BNP daalt, we moeten daartegen vechten.”

In het televisieprogramma ‘C’est pas tous les jours dimanche’ op RTL ging Bouchez zelfs nog een stapje verder: “De echte inzet van vandaag is om jobs te behouden. Ik heb geen zin om een loonsverhoging te geven aan mensen die dan binnen zes maand op straat zullen staan omdat hun bedrijf dat niet kan betalen.”