Meyrem Almaci roept op om te laten vaccineren: “Hier zit echt geen complot achter”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Dé manier om zo snel mogelijk uit de coronacrisis te geraken en onze vrijheden opnieuw te krijgen, is om ons massaal te laten vaccineren. Meyrem Almaci, voorzitster van Groen, roept iedereen op om zich te laten inenten.

 

“Ik ga mij absoluut laten vaccineren en ik roep iedereen op om dat ook te doen. Er doet heel veel desinformatie de ronde over de coronavaccins en het is belangrijk dat we feit van fictie onderscheiden”, zegt Meyrem Almaci aan Redactie24.

“Ik hoor sommige dingen zoals zelfs dat het vaccin je onvruchtbaar zou maken, maar we moeten allemaal beseffen dat dit vaccin zeer uitgebreid is getest. Het was een noodsituatie en dit onderzoek heeft daardoor voorrang gekregen op andere onderzoeken. Het is een vruchtbare samenwerking dat we zo snel tot vaccins zijn geraakt, maar het is ook noodzakelijk dat we ons als bevolking laten vaccineren om het virus te kunnen stoppen.”

Terugkeer naar het oude normaal

“Ik heb ook deelgenomen aan een campagne om zichtbaar te maken dat ik mij zal laten vaccineren. Het is niet abnormaal dat mensen zich vragen stellen, maar ik zou hier willen zeggen dat er echt geen complot achter zit, het is niet iets dubieus, integendeel. Het is belangrijk voor ons allemaal.”

“Stel al je vragen, maar laat je hoofd niet op hol brengen door complotdenkers. Dit is echt wat we nodig hebben om de samenleving opnieuw te herstellen en naar het oude normaal terug te keren. Dit zal ons toelaten om opnieuw menselijke contacten te hebben en bijvoorbeeld een concertje mee te pikken.”