Minister Petra De Sutter heeft waanzinnig nieuws voor meer dan half miljoen Belgen

door: PMN
Petra De Sutter
Afbeelding bron: Photonews

Petra De Sutter heeft dinsdagochtend waanzinnig nieuws voor meer dan half miljoen Belgen. De minister van Telecom geeft er zelf wat meer uitleg over.

Er komt een nieuw sociaal internetabonnement. “Vanaf 2024 kunnen meer dan een half miljoen Belgen de winkel van hun telecomoperator binnenstappen om hun internetabonnement automatisch te laten wijzigen in een sociaal abonnement van 19 euro”, legt de minister uit.

“Dit nieuwe sociaal internetabonnement vervangt het bestaande sociaal telecomtarief en komt er in samenspraak met de sector. Ik wil ervoor zorgen dat veel minder mensen hun recht op hulp mislopen, in de eerste plaats mensen met een laag inkomen.” 

“Toegang tot internet betekent vandaag jobs en appartementen kunnen zoeken, kunnen (tele)werken en (smart)scholen. Je geen internet kunnen veroorloven leidt tot maatschappelijke uitsluiting.”

“Om dat te bereiken, zullen meer dan een half miljoen Belgen begin 2024 een brief in de bus krijgen met de melding dat ze recht hebben op een sociaal abonnement van 19 euro.” 

“Met die brief gaan ze naar de winkel en wordt hun bestaande abonnement automatisch omgezet. Nu is er geen hulp voor iemand die recht heeft op sociaal telecomtarief, ze moeten het zelf uitzoeken. Daar maken we dus een einde aan.”  

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app