Minister Verlinden reageert nadat meisjes gedrogeerd en verkracht werden

door: MRO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Nadat vrouwen getuigden dat ze gedrogeerd en verkracht werden in studentencafés, waren er al twee protestmarsen in de Brusselse gemeente Elsene. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) benadrukt dat de strijd tegen seksueel geweld een prioriteit is.

"Wat er gebeurd is in Elsene, raakt mij diep, zeker omdat zulke feiten niet alleen in Elsene gebeuren. Net op het moment dat jongeren opnieuw met volle teugen van hun vrijheid kunnen genieten, leven zij in angst om uit te gaan."

"Ik leef met hen mee. Ik hoop dan ook van harte dat de jongens en meisjes die slachtoffer zijn van dit soort feiten, hun levenskracht en onbevangenheid niet verliezen", stelde Annelies Verlinden in de Kamer.

"In elk geval zal ik er alles aan doen, samen met mijn collega's, om daarvoor te zorgen en daartoe bij te dragen. De strijd tegen seksueel geweld is een prioriteit in het beleid van de politie en Binnenlandse Zaken."

"Wat zich in Elsene heeft afgespeeld, maar wat ook buiten de grenzen van Elsene gebeurt, toont aan dat wij nog een zeer belangrijke en lange weg af te leggen hebben."