Onrust bij Open Vld over El Kaouakibi: Spoedvergadering, Rutten zegt tv-optreden af

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er heerst onrust bij de Vlaamse liberalen over Sihame El Kaouakibi. Er lopen onderzoeken naar misbruik van subsidiegeld bij haar vzw Let's Go Urban. En vandaag raakte via 8AM Wetstraat Insider bekend dat ze 50.000 euro van de partij kreeg om de overstap naar de politiek te maken.

Daarom houdt Open Vld nu een spoedvergadering, die digitaal verloopt. Tegelijk heeft voormalig voorzitster Gwendolyn Rutten haar tv-optreden van vanavond in 'Terzake' geannuleerd.

Rutten wijdde wel een post op haar Facebook-pagina aan de gebeurtenissen. "Aan de unieke positionering en professionele lancering van Sihame El Kaouakibi in de politiek waren uiteraard kosten verbonden. De partij heeft in 2019 in afspraak met haar kosten op zich genomen voor om en bij de 50.000 euro. Met die middelen kon zij zich dus zowel intern in de partij en de afdelingen kenbaar maken, als extern lanceren, op haar manier, met haar bereik, in haar eigen stijl, met haar eigen omkadering."

"Goede investering"

"Het gaat hier om een betaling van kosten aan de firma van El Kaouakibi door Open Vld voor haar ondersteuning en lancering in de politiek. Het gaat dus om reële kosten die door de partij zijn betaald en die zijn aangegeven op de aangifte van verkiezingsuitgaven door Sihame El Kaouakibi voor haar kandidatuur op de Antwerpse Vlaams parlementslijst."

"Partijen maken allemaal en dagelijks keuzes over de inzet van hun middelen voor ondersteuning van mensen, organiseren van events, verspreiden van hun ideeën… Het gaat daarbij om aanzienlijke bedragen. Sommige partijen geven meer dan 100.000 euro per maand (!) aan social media-advertenties, wat hun goed recht is."

"Onze partij was op dat moment van oordeel dat deze financiële investering in de professionele politieke lancering van Sihame El Kaouakibi een goede investering was voor de ganse partij, in Antwerpen en daarbuiten."