Open Vld-politica fel in het verweer tegen beschuldigingen: "Ze willen mij en mijn imago liquideren"

door: STS
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi heeft in een videoboodschap gereageerd op de berichten over onduidelijke geldstromen rond haar vzw Let's Go Urban.

"Met verbijstering heb ik de voorbije dagen kennisgenomen van een lawine aan beschuldigingen, verwijten, verdachtmakingen en ernstig verbaal vandalisme", zegt ze.

"De aantijgingen snijden geen splinter hout en ik kan elke insinuatie krachtig tegenspreken. Ik kan bewijzen dat er voor elke beschuldiging een volstrekt aanvaardbare verklaring is. Elke burger in dit land is onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt. Het is aan een onafhankelijke en onpartijdige rechter om die beoordeling te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het onderzoek zal aantonen dat ik deze extreme aantasting van mijn reputatie niet verdiende."

"Het is een trial by media, een rechtszaak off- en online in een poging de massa een oordeel op te dringen, nog voor de rechter aan het woord is geweest. Een poging die er enkel en alleen op gericht is om mijn imago, om wie ik ben, te liquideren."