Open Vld-politici boos: "Heel wrang, wij moesten het allemaal zelf betalen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De onderzoeken naar de vzw van Sihame El Kaouakibi en de 50.000 euro die ze van Gwendolyn Rutten kreeg als startkapitaal om in de politiek te stappen, doen Open Vld zweten.

Binnen de partij wordt zelfs de vraag gesteld of de naam Open Vld nog wel gebruikt kan worden om mee naar de verkiezingen te trekken. Tegelijk zijn andere Open Vld-politici boos omdat zij zich jarenlang inzetten, maar géén duizenden euro's steun kregen.

"De manier waarop het is gebeurd, de transparantie die ontbreekt, dat voelt gewoon heel wrang aan bij de kandidaten die wél zelf een grote financiële inspanning hebben moeten leveren", zei Alexandra D'Archambeau, fractievoorzitter van Open Vld Wilrijk, op ATV.

"Dat zo'n zaken nu naar boven komen, is pijnlijk. Ik hoop dat we snel schoon schip kunnen maken en het tij kunnen doen keren. Of dat al dan niet kan onder de naam Open Vld, laat ik in het midden. Dat is niet aan mij om te beslissen."

Egbert Lachaert

Eerder zei voorzitter Egbert Lachaert al dat hij dringend transparantie wil van El Kaouakibi. Tevens zei hij kort na zijn verkiezing tot voorzitter al dat hij zat te broeden op een naamsverandering voor zijn partij. Mogelijk komt die beslissing nu in een stroomversnelling terecht.