Paul Magnette heeft geen fijn nieuws voor premier De Croo

door: MRO
Paul Magnette en Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het gaat van kwaad naar erger met de Vivaldi-regering. Het fysiek contact tussen minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is een dieptepunt. Toch blijft PS-voorzitter Paul Magnette de Vivaldi-regering verdedigen.

Het botert al geruime tijd niet meer tussen de partners in de Vivaldi-regering, ze gunnen elkaar geen enkel succes. Het tegendeel is waar, zo blijkt uit ook uit Iran-gate waarbij de positie minister Hadja Lahbib onder druk blijft. 

Toch vindt Paul Magnette dat Vivaldi alsnog voor een positief rapport kan zorgen. Dat maakt hij duidelijk in een uitgebreid interview met De Zondag. "We moeten de komende maanden nog vier dingen doen: de fiscale hervorming, het laatste luik van de pensioenhervorming, het akkoord met Engie over de kerncentrales en de Renault-procedure versterken over het collectief ontslag."

"Als we daarin slagen, dan kan Vivaldi een goed bilan voorleggen en dan is een voortzetting zeker een optie. Ik hoop dat het lukt.”

Magnette heeft evenwel geen fijn nieuws voor Alexander De Croo (Open Vld). Die liet eerder al optekenen dat hij graag premier zou blijven in een volgende Vivaldi-regering.

Paul Magnette laat nu al optekenen dat de volgende premier uit de grootste politieke familie moet komen. Als we de peilingen mogen geloven, wordt dat alleszins niet de liberale familie van huidig premier De Croo.