Politicoloog trekt opvallende conclusie: "Open Vld is zeer sterk vernederd"

door: STS
Dave Sinardet Paleis
Afbeelding bron: Dave Sinardet

Politicoloog Dave Sinardet denkt dat de Vlaamse liberalen en Willem-Frederik Schiltz beschadigd zijn door de gebeurtenissen in Antwerpen.

Daar gaat Open Vld dan toch niet van één naar twee schepenen. Nochtans zag het ernaar uit dat Schiltz schepen ging worden, als opvolger van de afscheid nemende Claude Marinower. Uiteindelijk bleef de verdeling behouden, met drie schepenambten voor Vooruit.

"Het was dit of de oppositie voor Open Vld. De vraag is natuurlijk wel of de oppositie dan misschien toch niet beter was", analyseerde Dave Sinardet op ATV.

"Want hier zit je natuurlijk wel met een partij die zeer sterk vernederd is. Zelfs een troostprijs heeft men Open Vld niet gegund."

"Men had bijvoorbeeld kunnen zeggen: dat voorzitterschap van het bijzonder comité voor de sociale dienst blijft bij Vooruit, maar misschien krijgt Open Vld er dan sociale economie bij. Dan kan je toch met iéts naar buiten komen."

"Dit is toch wel een vernedering voor Open Vld. En voor Schiltz zelf natuurlijk. Nog maar twee maanden geleden tweette hij een foto van hemzelf en Erica Caluwaerts, pronkend voor het stadhuis, met de boodschap dat hij zin had om er vanaf januari in te vliegen. Nu vliegt hij eruit."