Premier De Croo krijgt veeg uit de pan van Magnette: "Dat is straf"

door: MRO
Paul Magnette en Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Paul Magnette, voorzitter van PS, is niet te spreken over enkele recente uitspraken van premier Alexander De Croo (Open Vld). Dat maakt hij duidelijk in een interview in Het Nieuwsblad.

Enkele dagen geleden liet Alexander De Croo optekenen dat hij de pauzeknop wil indrukken omtrent de Europese natuurherstelwet. Die uitspraak viel uiteraard niet goed bij Groen, maar ook niet bij PS-voorzitter Paul Magnette.

"Dit is jammer. Eerst had je zijn uithalen op 1 mei en nu die oproep voor een ecologische pauze", reageert Magnette in de krant Het Nieuwsblad.

"Dit heeft niet veel met de regering te maken. Dit is veel erger. De klimaatverandering is een groot probleem overal ter wereld. Wij hebben dat in Wallonië aan den lijve moeten ondervinden met de overstromingen. En dan komt de premier zeggen dat we op de pauzeknop moeten duwen?"

Volgens de PS-voorzitter moet net het gaspedaal ingedrukt worden. "We hebben onze eigen doelstellingen nog niet bereikt. Alexander heeft niet veel gevoeligheid voor de groene dossiers. Voor iemand die zei dat we de meest groene regering ooit gingen hebben, is dat straf.”