PVDA onderneemt actie tegen brandstofprijzen en legt eisen voor aan premier De Croo

door: STS
PVDA - Raoul Hedebouw
Afbeelding bron: Photonews

De PVDA heeft 100.000 handtekeningen voor de blokkering van de brandstofprijzen overhandigd aan eerste minister Alexander De Croo.

De extreemlinkse partij verzamelde de jongste weken handtekeningen van burgers die willen dat de regering de brandstofprijzen blokkeert.

Die prijzen stijgen almaar; donderdag gaat de benzineprijs naar een recordhoogte van 2,138 euro per liter.

De PVDA wil dat er een limiet wordt ingevoerd van maximaal 1,40 euro per liter, en dit door de accijnzen af te schaffen.

"De prijsexplosie is onhoudbaar voor werkende mensen en gezinnen. Van de 2 euro per liter aan de pomp verdwijnt nog altijd bijna de helft in de zakken van de overheid. Schaf die accijnzen af en blokkeer de brandstofprijzen op maximaal 1,40 euro/liter", zegt PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw.

"De prijsverlaging van 17 cent, die de federale regering toegaf in maart, is peanuts. En nu wil eerste minister De Croo wachten tot midden juni op conclusies van zijn groep van deskundigen."

"Maar de mensen verwachten nu een antwoord. Ik vraag mij af op welke planeet deze regering leeft? Wij zullen druk blijven uitoefenen tot er een echte prijsverlaging komt."

Maak nu kennis met de gratis app van Redactie24