Streng beveiligde Van Quickenborne zwaar aangedaan: "Mijn vrouw en kinderen dragen de gevolgen mee"

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft voor het eerst van zich laten horen sinds hij onder verhoogde beveiliging geplaatst is en drie personen werden opgepakt die hem mogelijk wilden ontvoeren.

"Onze veiligheidsdiensten hebben ingegrepen omwille van een concrete dreiging tegen mij. Maak jullie vooral geen zorgen: mijn familie en ik zijn veilig en in goede handen", laat Van Quickenborne weten op Facebook.

"Het gaat om een dreiging die gericht was tegen mijzelf als minister van Justitie en niemand anders. Er is snel ingegrepen en verdachten werden gearresteerd."

"Uit voorzorg word ik voorlopig onder strikte beveiliging geplaatst en zal ik de komende dagen niet kunnen deelnemen aan enkele geplande activiteiten. Aangenaam is het niet, maar wel begrijpelijk."

Vrouw en kinderen

"Als vader gaat mijn eerste bezorgdheid op dit moment uit naar mijn vrouw en kinderen. Zij hebben hier niet voor gekozen, maar moeten er wel mee de gevolgen van dragen."

"Elke ouder zal begrijpen dat dit zwaar om dragen is. We proberen de kinderen zoveel mogelijk af te schermen van wat er gebeurt."

Drugsmaffia

Wellicht zit de drugsmaffia achter de dreiging, maar Van Quickenborne toont zich strijdvaardig: "In onze democratische rechtsstaat zullen we nooit plooien voor geweld. Nooit."

"Laat mij duidelijk zijn: de mensen die hierachter zitten, bereiken het tegenovergestelde van wat ze beogen. Het sterkt mij in de overtuiging dat we moeten blijven strijden."

"De criminelen voelen zich in het nauw gedreven. Dat gevoel is terecht. Want we zullen de strijd tegen de georganiseerde misdaad blijven voeren, met meer mankracht en middelen dan vroeger."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24