Theo Francken haalt uit naar asielbeleid van De Block: “Mijn werk is op 2 jaar weg, ze heeft niéts gedaan”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Sammy Mahdi (CD&V) neemt de fakkel over van  Maggie De Block (Open Vld) op Asiel en Migratie. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over zijn het werk van Maggie De Block. Francken ziet dat zijn werk op migratie op twee jaar tijd teniet is gedaan omdat De Block volgens hem werkelijk niets heeft gedaan.

“Ze heeft niets gedaan, totale apathie. Ze is met geen enkel wetsvoorstel naar het parlement gekomen. Of toch, ééntje in verband met de omzetting van studentenrichtlijnen en dat was mijn wetsvoorstel. Voor de rest heeft ze niets gedaan, niets gecommuniceerd, niets veranderd.”

“Ze heeft geen enkele buitenlandse reis gemaakt om akkoorden te sluiten rond terugkeer. Met Marokko hadden we eindelijk een goede deal dat we vingerafdrukken konden uitwisselen zodat we illegale criminelen sneller terug konden sturen. Dat is nu gestopt, dat is nu terug via diplomatieke weg waardoor het vertraagd is en in de soep draait.”

“Ze heeft de terroristen uit Marokko die zijn vrijgekomen uit de gevangenis niet teruggestuurd. Ze heeft geen akkoord gesloten met de Britten over de transitmigranten terwijl wij er bijna waren. Ze heeft het gewoon laten betijen, ze heeft echt niéts gedaan”, zegt Theo Francken in gesprek met Redactie24.

Fout om Volksgezondheid en Migratie te combineren

De N-VA-politicus benadrukt dat het een grote fout is geweest om de bevoegdheid Asiel en Migratie toe te voegen bij Volksgezondheid. “ Maggie De Block is minister van Volksgezondheid en ze heeft de coronacrisis en je hebt ook maar 24 uur per dag.”

“Een minister van Migratie moet niet toegevoegd worden aan Gezondheidszorg. Dat moet iemand zijn die zich daar dag en nacht mee bezighoudt en dan is je dag vol. Je kan dat niet combineren.”

“Er is nul komma nul gebeurd. Mijn werk is op twee jaar tijd weg. Dat is zoals een heel mooie tuin waar je twee jaar het onkruid niet wiedt: totale wildernis. We zullen nu kijken wat de volgende regering gaat doen.”